Optimumstyret:

leder

Som leder har man det overordnede ansvaret i Optimum. Vervet består av å være et ansikt utad, lede møter, innsyn og oppfølging, delegering og andre oppgaver som vanligvis følger med lederstillinger. Dette er et verv som gir deg god erfaring og innsikt i å forvalte menneskelige og andre ressurser.

Varighet: 1 år.

Økonomiansvarlig

Som økonomiansvarlig har man ansvaret for å holde kontroll på økonomien innad i Optimum. Man er et styremedlem, og deltar da på styremøtene og diskuterer aktuelle saker med resten av styret. Arbeidsoppgavene til økonomiansvarlig er å føre regnskap, sette opp budsjetter, sende faktura og følge med på at budsjettene blir fulgt.

Varighet: 1 år.

Arrangementansvarlig

Arrangementansvarlig har ansvar for å arrangere en rekke sosiale, og faglige arrangement. Sammen med sin komité vil arrangementansvarlig stå for kreative påfunn for studentene ved Handelshøyskolen. Stillingen vil fokusere på å videreføre de arrangement som Optimum allerede arrangerer, samt utforske nye muligheter.

Varighet: 1 år. 

NÆRINGSLIVansvarlig

Som næringslivsansvarlig har man ansvaret for å komme i kontakt med- og opprettholde kontakten med bedrifter og næringslivet. Stillingen innebærer å invitere bedrifter til å holde bedriftspresentasjoner, samt være bindeleddet mellom studentene ved Handelshøyskolen og fremtidige arbeidsgivere. Næringslivet har også ansvaret for en komité.

Varighet: 1 år.

 

Markedsføringsansvarlig:

Markedsføringsansvarlig er ansvarlig for all markedsføring som skjer i Optimum. En skal markedsføre Optimum sine arrangementer og bedriftspresentasjoner, samt andre forespørsler som kommer inn til Optimum via vår Facebook og nettside. Markedsføringsansvarlig har også overordnede ansvar for nettsiden til Optimum. Sammen med sin komité vil dette vervet gå ut på å få Optimum godt profilert blant våre studenter.

Varighet: 1 år.

 

Internansvarlig

Internansvarlig i Optimum har det overordnede ansvaret for de sosiale arrangementene som skjer internt i foreningen, samt studieturen. Internansvarlig er med på styremøter og skal bidra i driften av Optimum der det skulle trenges.

Varighet: 1 år.

 

Valg og kontroll

Valg- og kontrollkomiteens oppgave er å innstille personer til verv på valg overfor Instituttallmøte i samarbeid med Studentrådet og Optimum sitt styre, samt kontrollere at vedtektene til en vær tid følges i Studentrådet og Optimum.

Varighet: 1 år.

FADDERSJEF

• Har hovedansvar for planlegging, gjennomføring, rekruttering av faddere og koordinering av disse, samt opprettholde et godt samarbeid med fakultetet under fadderuken.

• Har hovedansvar for alt av økonomi omhandlende fadderuken.

• Skal i forkant og i etterkant av fadderuken legger frem fortrinnsvis budsjett og regnskap for fadderuken til styret.


Varighet: 1 år.

Komiteer:

Generelt om komiteer:

Komitemedlemmer har i oppgave å hjelpe sin komité-ansvarlig når det er behov. Noen komitemedlemmer vil også få spesifikke oppgaver. I tillegg til at du får prøve deg på spennende arbeidsoppgaver, er det å være komitemedlem også en unik måte å bli kjent med mange nye mennesker på! Som komitemedlem får du være med på alt fra å headhunte en spennende foredragsholder, til å arrangere en heftig Optimum fest.

Har du lyst til å utvide ditt sosiale nettverk på Handelshøyskolen NMBU på tvers av trinnene, og skape vennskap for livet? Søk komite!

Varighet på komiteverv: 1 semester.

arrangementskomiteen

Arrangementskomiteen har i oppgave å planlegge og gjennomføre både sosiale og faglige arrangementer for studentene ved Handelshøyskolen. Denne komiteen har oppgaver i forkant, under og etter et arrangement, og målet er å bidra til et bedre studentmiljø! Som komitemedlem vil du få tildelt oppgaver/ansvar knyttet til arrangementer som skal gjennomføres. Er du kreativ, har ståpåvilje og liker å planlegge en god fest? Søk arrangement!

Markedsføringskomiteen

Markedsføringskomiteen er ansvarlig for nesten all markedsføring utad. Vi jobber en del på web (Facebook, Instagram og nettside). I tillegg jobber vi med det grafiske. Webkunnskaper, grafiske kunnskaper og generelt datakunnskaper er ett pluss, men er absolutt ikke ett krav. Vi ser etter folk som er positive og villige til å lære! Ellers er vi en del ute på stand og promoterer bedriftspresentasjoner og andre eventer som finner sted på Handelshøyskolen i Optimums regi. Kunnskaper fra markedsføring er ett stort pluss å ha på CV. Er du utadvent, villig til å lære, komme med innspill og gi en skikkelig innsats, søk markedsføring!

næringslivskomiteen

I næringslivskomiteen jobber vi for å få til møter mellom Handelshøyskolen og næringslivet. Det kan være alt fra bedriftspresentasjoner og bedriftsbesøk, til caseløsning. Som medlem i næringslivskomiteen kommer du til å være i kontakt med bedriftene vi ønsker hit til Handelshøyskolen, samt hjelpe dem når de er på besøk. Dette gir deg en unik mulighet til å komme i kontakt med bedriftene og skape gode kontakter. Det er også et pluss å ha på en CV. Er du interessert i å komme i kontakt med næringslivet, og vil være med å påvirke hvem som skal ha bedriftspresentasjoner på NMBU? Søk næringsliv!

Sitter du med noen spørsmål selv etter at du har lest beskrivelsene over? Ikke nøl med å ta kontakt med oss på Facebook, Instagram eller Mail!

Studentrådet:

Leder i studentrådet

Studentrådslederrollen er kanskje den rollen hvor en får lære flest nye ting i hele studentrådet. Om du vil være leder i arbeidslivet er det her veien starter. En får innsikt i stort sett alt som rører seg bak kulissene på fakultetet, verdifull erfaring å ta med seg videre og gode muligheter for å medvirke i beslutningsprosesser. Vervet er ikke så skummelt som en tror det vil være og det går godt å ta det uten tidligere ledererfaring. Et sted må man jo starte.

Nestleder i studentrådet

Som nestleder i studentrådet er man studentrådsleders «høyre hånd», og er med på å lede studentrådet på Handelshøyskolen. Dette er en svært lærerik rolle hvor man får satt seg godt inn i styrearbeid og ledelse. 

Rollens oppgaver avhenger av hva man selv føler seg mest kompetent på, og hva man velger å jobbe med sammen med studentrådets leder.

Har du en liten lederspire i magen? Dette er i så fall en døråpner for mye relevant erfaring! 


Studenttingsrepresentant

4 faste + 4 vara 

Studenttinget er kanskje det viktigste organet i hele studentdemokratiet. Her samles representanter fra hele universitetet, samt representanter fra studentdemokratiets arbeidsutvalg (også kalt AU - de som jobber med og utfører sakene som blir tatt opp på studenttinget) for å rådføre om viktige saker som angår alle som er studenter på NMBU. Arbeidet går ut på å ta stilling til, diskutere og stemme over saker som kan påvirke oss som studenter.  Tar man dette vervet får man også vært med på studentdemokratiets kick-off helg i februar. Sist år gikk reisen til Sørmarka konferansehotell. Der lærer man alt man trenger å kunne for å sitte i Studenttinget - og ikke minst så har man det kjempegøy! 

Vervet innebærer:  

3 – 4 studentting per semester 
3 studentrådsmøter per semester 
1 studentrådsmiddag per semester

Fakultetets studieutvalg:

Her er man med på å vedta endringer i studieprogrammene våres. En særdeles viktig jobb altså. Det er snakk om seg strategivalg innenfor studieretningene, endring av vurderingsformer, omlegginger av fag og oppnevning av sensorer.  Brenner du for å heve kvaliteten på ditt eget studie er dette rollen for deg.

Vervet innebærer:

1-2 studieutvalgsmøter pr. semester
3 studentrådsmøter pr. semester


Fakultetets forskningsutvalg:

Rådgivende utvalg for fakultetsstyret i forskningspolitiske og forskningsstrategiske saker. Utvalget skal igjennom sin virksomhet sørge for best mulige vilkår for forskningen på fakultetsnivå. Dette innebærer fordeling av forskningsmidler på fakultetsnivå. Ettersom universiteter ofte blir ranket internasjonalt på forskning har dette utvalget betydning for får posisjon kontra omverdenen. Har du en formening om hva fakultetet burde delegere ressurser til å forske på? Da passer du til dette utvalget. Master- og PhD studenter oppfordres spesielt til å stille.

 

Vervet innebærer:

1-2 forskningsrådsmøter pr. Semester
3 studentrådsmøter pr. Semester

 

Fakultetets instillingsutvalg 

Planlegger du å jobbe i en stilling hvor du ansetter folk i fremtiden? Da er dette dyrebar erfaring. Innstillingsutvalget er det utvalget som gjør forarbeidet ved ansettelse av nytt akademisk personell. Dette vil si at man vurderer søknader, er med på intervjuer og å komme med en formell anbefaling på hvilke kandidater som bør ansettes. I praksis får innstillingsutvalgets forslag stor betydning for ansettelsesprosessen videre. Det er dermed et svært viktig utvalg for studentene å ta del i.

 

Pr ansettelse innebærer vervet:

Møte hvor man fastsetter hvem man skal innkalle til intervju.
Så finner intervjuene sted, som oftest er det 4-2 intervjuer, men det varierer. Hvert intervju inneholder en prøveforelesning og en samtale/selve intervjuet.
Etter det har man et møte der man vedtar hva man skal skrive i innstillings-dokumentet som man sender til ansettelsesutvalget.
3 studentrådsmøter pr. Semester

Fakultetets Tilsettingsutvalg

1 fast + 1 vara 

Dette er utvalget som gjør den formelle ansettelsen av nytt akademisk personale. Vanligvis mottar de en innstilling (et forslag) fra innstillingsutvalget og ansetter på basis av denne. Utvalget kan velge å godkjenne forslaget, endre det eller sende det tilbake på basis av dårlig forarbeid eller lignende. I likhet med innstillingsutvalget er dette utvalget også ganske viktig strategisk for oss studenter, men arbeidsmengden er litt mindre enn i innstillingsutvalget. 

Vervet innebærer: 


Møte hvor vedtak i ansettelsessaker fattes og øvrige brifing-møter, 1 – 2 per ansettelse 
3 studentrådsmøter per semester